1Protekle sedmice održan je Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani trešnje 2015.”, u organizaciji turističke zajednice Mostar Sjever. 

Ovogodišnji sajam, pod motom “Domaće je najbolje”, okupio je preko 100 izlagača, a partner događaja  je bila Republika Mađarska, uz promociju svoje najpoznatije termalne banje iz grada Harkany. Osim Mađarskih na sajmu su se, uz domaće,predstavili i izlagači iz Srbije,Crne Gore,Hrvatske i Makedonije. Sajam je otvorio federalni premijer Fadil Novalić.

U mnoštvu zanimljivih i raznolikih sadržaja općinu Tešanj na „Danima trešnje 2015“ predstavili su UG „Sehara“ i JU Muzej Tešanj. Na paviljonu koji je postavom i vizuelnim efektima privukao veliku pažnju posjetilaca, predstavljen je dio tradicije i kulturno-historijske baštine tešanjskog kraja,a u svrhu turističke promocije naše općine. Naročitu pažnju  privukle su rezbarije u drvetu te bosanske frule majstora Safeta Salkanovića iz Medakova.

 Osim pažnje koju je privukao naš paviljon, općina Tešanj je u još jednom segmentu bila u centru pažnje. U naš grad je, upravo sa sajma, stiglo još jedno značajno priznanje. Načelnik općine, mr.sci. Suad Huskić je,po kriterijima organizatora sajma, proglašen „Načelnikom godine 2015“, za postignute rezultate u razvoju lokalne zajednice.