jjOsim privrednih, koje naš grad niže godinama unazad, sve je više uspjeha i u drugim oblastima društvenog  života: turističkoj promociji,umjetnosti i kulturi ,sportu i dr. Svjedoci smo tako činjenice da je Tešanj u posljednje vrijeme postao veoma cijenjeno i prepoznatljivo odredište gostima iz cijele Bosne i Hercegovine,ali i Evrope i svijeta. Tako su ovog proljeća Tešanj u velikom broju posjećivali,osim domaćih, i  gosti iz: Hrvatske,Srbije,Švicarske, Turske,Slovenije,Italije,Austrije, Njemačke, SAD-a, ali nekih nama dalekih zemalja kao što su:Argentina,Rusija,Južna Koreja,Australija itd.

Ovog proljeća rijeke posjetilaca se na ulicama i sokacima grada mogu primjetiti od jutarnjih sati pa do kasnog poslijepodneva. Razlog tome su svi pozitivni procesi koji se dešavaju u našem gradu: privredni razvoj,ulaganje u gradsku i ,naročito,turističku infrastrukturu, sportski uspjesi i manifestacije, kulturni događaji, te ljepota grada i općine. Tu su i ljubazni domaćini koji se maksimalno trude da gosti ponesu što ljepše uspomene iz Tešnja.

Javna ustanova Muzej Tešanj,također, daje svoj doprinos kada je u pitanju turistička promocija grada trudeći se da na najbolji mogući način promoviše  kulturno-historijske i tradicijske vrijednosti našeg kraja.

Na putu smo da ove godine  postavimo nove rekorde kada je u pitanju broj posjeta muzejskim depandansima i drugim historijskim spomenicima u gradu i općini Tešanj.Naime, samo prošli mjesec (maj 2015) Muzej je zabilježio preko 4000 posjeta Gradini i Eminagića konaku, i to je apsolutni mjesečni rekord otkako postoji ova ustanova i evidencija o broju dolazaka,a plan je da ove godine privučemo pažnju 15000 što domaćih,što stranih gostiju.

S namjerom da Tešanj postane još značajnije turističko odredište, u subotu, 06. juna 2015 godine, u Eminagića konaku je promoviran materijal za novi turistički vodič kroz Bosnu i Hercegovinu, autora Adisa Tanovića, u kojem će naš grad biti predstavljen na četiri stranice.

 

Stara izreka kaže: slika govori  više od hiljadu riječi...


Follow Us

Share This

Radno vrijeme i cijene ulaznica za posjetu Muzeju Tešanj

Radno vrijeme sjedišta Muzeja Tešanj 
(svakim radnim danom od 07:30 do 15:30)

 DEPANDANSI

 -Stari grad Tešanj radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(svakim danom od 08:00 do 20:00) 
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 -Eminagića konak radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(od ponedjeljka do petka od 09 do 17)
(vikendom po pozivu na brojeve 061 538 204 i 061 692 889)
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 Depandansi u zimskom periodu
Po pozivu (na brojeve 061 538 204 i 061 692 889) svakim danom u periodu od 10:00 do 18:00