banja vrućica 02.10.2015 MediumZa kratko vrijeme postojanja JU Muzej Tešanj je postala  jedna od vodećih ustanova kulture na širem području sjeverne Bosne i Hercegovine. Isto tako, Muzej je postao i jedan od najznačajnijih faktora u promociji turizma grada i općine Tešanj. Mi danas imamo veliki  broj poslovnih partnera i prijatelja koji nam pomažu u širenju pozitivne energije iz našeg kraja, a naročito one vezane za promociju kulturno- historijske baštine.

Najveći broj grupnih dolazaka  i posjeta našoj Ustanovi čine osnovne i srednje škole sa područja Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Tu su i sportski kolektivi,zdravstvene ustanove, udruženja građana i penzionera, naši privrednici sa svojim biznis partnerima, te općinska administracija sa svojim gostima.

Ipak, među našim najznačajnijim partnerima je ZTC „Banja Vrućica“ iz Teslića, vodeći zdravstveno-turistički centar u Bosni i Hercegovini,pa i šire. U proteklih nekoliko godina,otkako postoji JU Muzej Tešanj, iz ovog centra put Tešnja je došlo na desetine autobusa sa gostima iz Hrvatske,Slovenije, Srbije,Austrije, Arapskih emirata, Katara... Gosti iz Banje Vrućice dolaze organizirano uz preporuku veoma ljubaznog osoblja iz marketing službe centra. Ovo  su nam potvrdili sami gosti,a mi smo se u to i lično uvjerili.

Sve navedeno je bio itekako dovoljan razlog da direktor JU Muzej Tešanj posjeti ZTC „Banja Vrućica“, te da se na prigodan način zahvali na uspješnoj saradnji i promociji naše Ustanove. Osim uručenja zahvalnice i simboličnog poklona, održan je radni sastanak sa direktorom Službe marketinga ZTC „Banja Vrućica“, gosp. Goranom Božićem, na kojem je razgovarano o nastavku saradnje. Dogovorena je distribucija promotivnog materijala Muzeja Tešanj u hotelima kompleksa ZTC-a,kao i puštanje kraćeg promotivnog videa o gradu  Tešnju u holovima zaista lijepih,modernih  i urednih objekata centra.  

 

 

Follow Us

Share This

Radno vrijeme i cijene ulaznica za posjetu Muzeju Tešanj

Radno vrijeme sjedišta Muzeja Tešanj 
(svakim radnim danom od 07:30 do 15:30)

 DEPANDANSI

 -Stari grad Tešanj radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(svakim danom od 08:00 do 20:00) 
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 -Eminagića konak radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(od ponedjeljka do petka od 09 do 17)
(vikendom po pozivu na brojeve 061 538 204 i 061 692 889)
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 Depandansi u zimskom periodu
Po pozivu (na brojeve 061 538 204 i 061 692 889) svakim danom u periodu od 10:00 do 18:00