×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/virtual

U proteklom periodu uspješno je realiziran još jedan projekat u kojem je učestvovao u Muzej Tešanj. „Virtualana postavka“ je projekat koji je u decembru 2015. godine Općini Tešanj apliciralo udruženje EKO-MLADI, a u čijoj pripremi su učestvovali i predstavnici firme KOLEKTIV.

Nakon provedene procedure odabira i pripreme za realizaciju, krajem januara 2016. godine započele su aktivnosti na realizaciji navedenog projekta. Osim predstavnika firme KOLEKTIV, koji su obavili posao fotografiranja predemta i obrade fotografija, u poslovima oko realizacije „Virtualne postavke“ bili su uključeni i direktor Muzeja te Mensura Mujkanović (kustos) i Miralem Alić (vodič kroz zbirku).

Virtuelna zbirka, sa trenutno 50-ak predmeta, posjetiteljima naše web stranice dostupna je od početka juna 2016. godine. Postoji i plan da se ubudućnosti ova zbirka, baš kao i „stvarne“ zbirke proširuje fotografijama i opisima novih predmeta koji će naknadno biti slikani i obrađeni.Naši posjetitelji će se tako i na ovaj način,online putem, moći uvjeriti u ono šta radimo na misiji očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa našeg kraja.

Ideja ovog projekta je da Muzej dođe onima koji nisu u prilici i mogućnostima doći u Muzej i u realnom vremenu i okruženju posjetiti naše zbirke.

Za uspješnu realizaciju ovog interesantnog i važnog projekta treba se zahvaliti Općini Tešanj i Općinskom načelniku, gospodinu Adnanu Lihiću (EKO-MLADI), gospodinu Admiru Agiću (KOLEKTIV), te volonterima: Ermini Kantić, Ani Jozić-Agić, Amili Galijašević i Alemu Zeničaninu. 

Virtualnoj postavci Muzeja Tešanj možete pristupiti putem linka:

 http://muzejtesanj.org/virtualna-postavka.html

 

{gallery}virtual{/gallery}

Follow Us

Share This

Radno vrijeme i cijene ulaznica za posjetu Muzeju Tešanj

Radno vrijeme sjedišta Muzeja Tešanj 
(svakim radnim danom od 07:30 do 15:30)

 DEPANDANSI

 -Stari grad Tešanj radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(svakim danom od 08:00 do 20:00) 
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 -Eminagića konak radno vrijeme u ljetnom periodu/sezoni(april-oktobar)
(od ponedjeljka do petka od 09 do 17)
(vikendom po pozivu na brojeve 061 538 204 i 061 692 889)
Cijene ulaznica: 
do 30 osoba po 2 KM
grupa preko 30 osoba po 1 KM

 Depandansi u zimskom periodu
Po pozivu (na brojeve 061 538 204 i 061 692 889) svakim danom u periodu od 10:00 do 18:00